Als u een auto van de zaak heeft, wordt hiervoor een bijtelling gerekend. Kunt u aantonen dat de auto minder dan 500 kilometer voor privédoeleinden wordt gebruikt, blijft de bijtelling achterwege. Woon-/werkverkeer geldt hierbij als zakelijke kilometers. Een eventuele toekomstige gestaffelde bijtelling, alleen nog belastingbetaling voor het werkelijke gebruik, is geen probleem met MyFMS.

De belastingdienst stelt verschillende voorwaarden om de fiscale bijtelling te voorkomen. Een van de nieuwe voorwaarden is dat het GPS ritregistratiesysteem vast is ingebouwd en niet uitgezet kan worden. De GPS ritregistratie systemen van MyFMS voldoen aan al deze eisen en heeft het Keurmerk RitRegistratieSystemen.

Er is regelmatig overleg met de belastingdienst via de branchevereniging BVLR. De leden van de vereniging praten met de belastingdienst om een werkbaar systeem te ontwikkelen voor elektronische ritregistratie. Het is zelfs zo dat alleen leden van de branchevereniging die voldoen aan het normenkader straks mogen benoemen dat ze voldoen aan de eisen van de belastingdienst.

Waarom automatisch de ritten registreren via MyFMS?

  • Inzicht in rijafstanden en reistijden
  • Totalisering van zakelijk en privé gereden ritten
  • Automatisch de aard van de rit (zakelijk/privé) wegboeken via een schakelaar
  • Minder administratie door automatische kilometerregistratie
  • Professionele rapportage
  • Voorkom bijtelling met een ritregistratie via GPS
  • Klaar voor een eventuele gestaffelde bijtelling
  • Gebruik maken van de gratis MyFMS App voor iOS, Android en Windowsphone

Het MyFMS systeem voldoet aan alle eisen van de belastingdienst omtrent elektronische ritregistratie en rapportage.

Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van BVLR en de belastingdienst.

Een goed werkend elektronisch ritregistratiesysteem kan u veel geld en tijd besparen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Externe linken voor meer informatie:
www.belastingdienst.nl
www.belastingtips.nl